Feest-Uitje.nl

Evenementenlocatie
Groningen

Landgoed evenementenlocatie Groningen Trouwen op een landgoed in Groningen Kasteelfeest in Groningen Jubileumfeest Groningen

Home - Evenementenlocatie

Fraeylemaborg - Slochteren


De Fraeylemaborg te Slochteren is gelegen op een landgoed dat in hoofdzaak dateert uit de 19e eeuw. Het park is aangelegd in Engelse landschapsstijl. Hierbij zijn restanten van de formele barokke aanleg bewaard gebleven, zoals de karakteristieke middenas.
Op het voorterrein staat het schathuis waarin nu een restaurant is gevestigd. Er tegenover staat het koetshuis, momenteel in gebruik als galerie. Achter het koetshuis staat de orangerie waarin de kuipplanten ’s winters onderdak vinden.
De borg werd in de middeleeuwen als steenhuis gesticht en groeide uit tot een imponerend gebouw met invloedrijke bewoners. De laatste adellijke bewoners verkochten de borg in 1972 aan de Gerrit van Houten Stichting. Na restauratie werd de Fraeylemaborg museum.

Naast stijlkamers worden er ook vertrekken benut voor exposities. De Grote Zaal wordt gebruikt voor concerten en ontvangsten, terwijl de Kleine Zaal in gebruik is als trouwzaal.
In de Fraeylemaborg worden jaarlijks zo’n 200 huwelijken gesloten. Dit betreft alle huwelijksvoltrekkingen vanuit de gemeente Slochteren en daarnaast een ruim aantal zogenaamde gasthuwelijken. Vanuit het hele land kiezen bruidsparen deze fraaie locatie voor hun “grote dag”. De huwelijksvoltrekkingen vinden plaats in de Kleine Zaal van de borg, een mooi vertrek met grote vensters die uitzicht geven op het park. Een groot staatsieportret van Queen Mary Stuart uit 1691 hangt boven de haard. In dit vertrek is plaats voor ongeveer 40 gasten.

www.fraeylemaborg.nl
 


Fraeylemaborg evenementlocatie in Slochteren

 

Home - Evenementenlocatie